Sofie, 38j – Hernia in de onderrug


Sinds een serieuze val van de trap  had ik constant pijn in de onderrug. Na onderzoek bij een specialist bleek ik op drie verschillende plekken een hernia te hebben. Alle dagen had ik pijn, het huishouden kon ik niet meer naar behoren doen en met twee jonge kinderen was het al helemaal niet gemakkelijk. De dokter wilde mij niet opereren, want ik was volgens hem nog te jong. Ik merkte dat, hoe meer gespannen ik was, hoe meer pijn ik had in de rug.
Uiteindelijk kwam ik via een foldertje over BSR, bij Veerle terecht. In het idee achter BSR kon ik mij wel vinden.Na een eerste grondig gesprek kreeg ik mijn eerste release en dit gedurende enkele weken. Na elke release voelde ik mij vrij ontspannen en de dagen erna merkte ik allerlei veranderingen op. Na een paar keer kreeg ik minder pijn in mijn rug en kon ik weer meer beginnen doen.
Vandaag kan ik zeggen dat ik volledig zonder rugpijn een normaal leven kan leiden. Ik ga nu om de maand en ben heel tevreden, het doet mij echt goed ! Mijn hernia is  natuurlijk niet weg, maar de spanningen daar wel en dat maakt een groot verschil.
Een goede raad wil ik wel meegeven, verwacht niet direct resultaat. Hoe langer je met een probleem zit, hoe meer tijd jouw lichaam nodig heeft om te herstellen, dus hoe meer releases je nodig hebt. Heb geduld !

Voor mij was het zeker de moeite waard !